Punkt "G"astronomiczny zaprasza 17 maja na noc z alternatywnymi metodami parzenia i z kawami Speciality.
17 maja Pszczyna po raz kolejny weźmie udział w Europejskiej Nocy Muzeów. W tym roku wszyscy chętni będą mogli zwiedzić nasze okoliczne perełki: Muzeum Zamkowe, Skansen, Muzeum Prasy Śląskiej... i oczywiście Punkt Gastronomiczny! Do 3:00 w nocy zapraszamy Was na kawowe doładowanie z alternatywnymi metodami parzenia kawy!
Specjalnie dla Was proponujemy trzy sposoby parzenia kawy, które są alternatywą dla tradycyjnej kawy z ekspresu. Co więcej, przygotowujemy je na bazie specjalnie wybranej G kawy, którą już niedługo będziecie mogli kupić w naszym bistro! Jesteście ciekawi o czym mowa?
Noc Muzeów w Punkcie "G"astronomicznym!
DRIP to parzenie kawy metodą przelewową, dzięki czemu uzyskujemy wyraźny, świeży, a zarazem aromatyczny smak kawy.
SYPHON jest stworzony dla każdego smakosza, który pragnie obserwować proces przygotowywania najbardziej czystej i klarownej kawy.
MOCCA to deser kawowy na bazie espresso z dodatkiem syropu smakowego i czekolady, dopełniony spienionym mlekiem, idealny dla każdego, kto woli łagodniejszy i słodszy sposób podawania kawy. Taka kawa na pewno postawi Was na nogi!
Warto także dodać, że 15 maja startujemy z NOWYM MENU, więc tym bardziej zapraszamy do testowania nowości!